Home
top

Log hier inZoek door de site

bottom
Project Uma Un Sa Du

Het project UMA UN SA DU heeft tot doel om de vrouwenorganisatie Wanhatti UMA UN SA DU te Wanhattie in het district Marowijne in Suriname door middel van allerlei cursussen en trainingen te helpen om deze vrouwen te helpen om een toeristische locatie op te zetten in Wanhattie. Dit project gaat vooral over capacity building van een groep vrouwen in het district Marowijne in Suriname. Er zal daarom door de organisaties heel nauw samen gewerkt worden met vrouwen organisatie Wanhatti UMA UN SA DU en Het Marron Vrouwen Netwerk waar deze organisatie een lidorganisatie van is.

 

Wat wordt uitgevoerd

Het project UMA UN SA DU biedt vrouwen in Wanhatti in het district Marowijne de kans om door middel van verschillende trainingen en cursussen.
De volgende trainingen en cursussen zullen er gegeven worden:

  • Training voor startende greenfield ondernemers in het kader van gemeenschapsontwikkeling
  • Training praktisch georiënteerd financieel beheer, praktisch georiënteerd organisatie en management en netwerken
  • Weerbaarheidstrainingen en training persoonlijke effectiviteit
  • Cursus Glaskralen maken uit glasstaven, Sieraden maken uit zaden en schelpen, Sieraden van silverclay maken en Kralen maken uit fimoklei
  • Er zal ook een website en een promotiefolder voor Wanhattie worden gemaakt om het dorp en het project te promoten bij toeristen


Hoe wordt dit uitgevoerd

Er wordt aan de vrouwen in het dorp Wanhatti allerlei trainingen en cursussen gegeven:

  • De training voor startende greenfield ondernemers in het kader van gemeenschapsontwikkeling
  • De training persoonlijke effectiviteit en weerbaarheidstraing
  • De cursus “ Sieraden Maken” wordt door BB Beads verzorgd. De cursus wordt afgesloten met een praktijkopdracht ( Eindwerkstuk) en een certificaat. De gemaakte spullen kunnen gelijk als materiaal door de vrouwen gebruikt worden om in hun winkel tentoongesteld te worden en verkocht te worden.

 

Door wie wordt het uitgevoerd

RD Consulting services heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van de training voor startende greenfield ondernemers in het kader van gemeenschapsontwikkeling verzorg in diverse districten en buurten De organisatie BB Beads is een organisatie die gespecialiseerd is in het geven van de cursus “Sieraden Maken”. De docenten zijn Lea Brunst, Joke Blakmoor en Nancy Roeters. Deze organisatie heeft de kennis om de cursus en het examen te verzorgen. BB Beads gaat ervan uit dat ieder mens zich van binnenuit ontwikkelt en streeft naar zelfverwezenlijking. Dit gebeurt echter niet vanzelfsprekend. Men wordt constant geconfronteerd met keuzes.
De organisatie BB Beads gaat ook de Weerbaarheidstrainingen en de training persoonlijke effectiviteit verzorgen.

JWR zal een website voor Wa hati opzetten en zal ook promotie folders voor het dorp maken die bij verschillende Hotels en reisbureau in Suriname worden neergelegd. Ook in Nederland zullen folders bij bepaalde reisbureau’s worden neergelegd.

 

Waar wordt het uitgevoerd

Het project UMA UN SA DU wordt in Wanhatti in het district Marowijne in Suriname uitgevoerd

 

Wanneer wordt het project Uitgevoerd

In 2009 moet het hele project zijn uitgevoerd.feed-image Feed Entries